Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μαρινάκης και Σισέ ανταμώσαν΄ στο βεσέ!

Σε πολύ φιλικό κλίμα διεξήχθη στο γήπεδο Καραϊσκάκη το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σε όλη τη διάρκεια του ματς οι φίλαθλοι έριχναν καπνογόνα, δημιουργώντας μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, αφού το γήπεδο θύμιζε έντονα το Θέατρο Τέχνης. Οι διαιτητές του αγώνα αδίκησαν την ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έδωσαν ούτε ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να σπάσει η όμορφη και μακροχρόνια παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό να κερδίζει στις καθυστερήσεις με «πέτσινο» πέναλτι.

Μετά το τέλος του αγώνα, αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και περικύκλωσαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού για να τους συγχαρούν και να τους ζητήσουν αυτόγραφα, αλλά οι ποδοσφαιριστές νόμισαν πως ήθελαν να τους πλακώσουν στα κλωτσίδια και στα μπουνίδια και το έβαλαν στα πόδια, με αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να σηκώνουν στους ώμους τους τον Σισέ και τον Καραγκούνη, να κάνουν το γύρο του θριάμβου και στη συνέχεια να τους πηγαίνουν μέχρι το Μικρολίμανο για να τους πετάξουν στη θάλασσα και να τους κάνουν πατητές.

Η είσοδος των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο αποδοκιμάστηκε έντονα από όλους, αλλά εδώ οι Έλληνες είναι έτοιμοι να μπουκάρουν στη Βουλή, στο γρασίδι του Καραϊσκάκη θα κωλώσουν;

Οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού έχουν αηδιάσει με τον τρόπο που διεξάγεται το φετινό πρωτάθλημα και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όπου στα ελληνικά γήπεδα βασίλευε η δικαιοσύνη, η ευγενής άμιλλα και ο λουλουδοπόλεμος μεταξύ των οπαδών, των παικτών και των παραγόντων. Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται να αποσύρουν την ομάδα από το πρωτάθλημα και να συνεχίσουν με την ομάδα των νέων -για να μην κουράζονται και οι βεντέτες-, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αποσυρθεί εντελώς η ομάδα από το πρωτάθλημα, για να μην πληρώνουν άδικα τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Οπωσδήποτε, υπάρχει ένα κλίμα απόσυρσης το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό, αφού αποσύρονται οι πρόεδροι και οι μεγαλομέτοχοι, οπότε έφτασε η ώρα να αποσυρθούν και οι παίκτες, ώστε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να σταματήσουν να σπαταλάνε άσκοπα το χρόνο τους με τα πηγαινέλα στα γήπεδα και να το ρίξουν στο διάβασμα και στο πλέξιμο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια ανάμεσα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τον Γάλλο άσο του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Μαρινάκης είπε στον Σισέ πως στο γήπεδο μπορεί να μην φορούσε φούστα αλλά ξέχασε να βγάλει τα δωδεκάποντα τακούνια. Ο Γάλλος διεθνής δεν αντελήφθη το λεπτό και πνευματώδες χιούμορ του χαριτωμένου και γοητευτικού προέδρου του Ολυμπιακού και είπε μπροστά σε όλους πως αυτός μπορεί να φορέσει και φούστα, και παρεό, και κολάν -γιατί έχει κορμάρα και τέλειες αναλογίες- αλλά ο Μαρινάκης είναι τόφαλος και μπουχέσας, και θα έπρεπε να βγαίνει έξω καλυμμένος με σεντόνια από πάνω μέχρι κάτω. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, πέσανε μερικές χριστοπαναγίες αλλά τότε επενέβησαν οι ακόμα πιο ψύχραιμοι και οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια, αγκαλιάστηκαν και στη συνέχεια ξεβρακώθηκαν και έκαναν ντους μαζί, σαπουνίζοντας ο ένας την πλάτη του άλλου και κάνοντας τρελά παιχνίδια με τις μπουρμπουλήθρες. Παρ΄ όλα αυτά, ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε πως θα φύγει από την Ελλάδα, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα πάρει και τον Παναθηναϊκό μαζί του, για να παίξουν στο πρωτάθλημα κάποιας πολιτισμένης χώρας που οι αντίπαλοι οπαδοί αποθεώνουν τους παίκτες ακόμα κι όταν πατάνε τα κορδόνια τους ή σκουπίζουν τη μύξα τους στη φανέλα. Περιέργως, η δήλωση του Τζιμπρίλ Σισέ πως θα αποχωρήσει προβλημάτισε και στενοχώρησε τους πάντες.

Τελικά, είμαστε καλόψυχοι άνθρωποι εμείς οι Έλληνες - ένας μετανάστης βρέθηκε να πει πως φεύγει με τη θέλησή του από την Ελλάδα και θέλουν όλοι να τον κρατήσουν εδώ με το ζόρι.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη ραδιομέγαιρα της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο περιγραφής του αγώνα από τους δημοσιογράφους της ΝΕΤ. Η διοίκηση της ΕΡΤ μετέδωσε ξανά τον αγώνα και στη νέα περιγραφή ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 5-1, οπότε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν και αποχώρησαν ικανοποιημένοι.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συγχώνευση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα από τις σωβρακοφανέλες. Οι παίκτες που θα περισσεύουν μετά τη συγχώνευση των δυο ομάδων θα πουληθούν στο εξωτερικό για να μειωθεί το χρέος της χώρας, αφού αποτελούν κινητή περιουσία του κράτους - είναι κινητή περιουσία επειδή κινούνται. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αποτελούν κρατική περιουσία, αφού οι εκάστοτε πρόεδροί τους κάνουν χρυσοφόρες μπίζνες με όλες τις κυβερνήσεις και είναι σίγουρο πως εμείς έχουμε πληρώσει τα γήπεδά τους και τις πανάκριβες μεταγραφές, ενώ ο μόνος λόγος που οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδιώκουν να είναι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι για να μην μπορεί να τους αγγίξει κανείς.

 pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: