Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια μέρα ποίησης (και όχι μόνο....)

Τί μέρα κι αυτή! Εκτός από παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, σήμερα, 21 Μαρτίου είναι και παγκόσμια μέρα ποίησης και πρώτη μέρα της Άνοιξης!!!


Η Εταιρεία Συγγραφέων καθιέρωσε το 1998 την Ημέρα Ποίησης, επιλέγοντας για τον εορτασμό της την 21η Μαρτίου, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας-αρχή της άνοιξης.
Aυτό, επειδή η Εαρινή Ισημερία είναι η στιγμή που ισορροπεί το φως με το σκοτάδι, ένα σημείο σταθερό στον κύκλο του χρόνου, υπόμνηση του αιώνιου μέσα στο εφήμερο, του παντοτινού μέσα στο μεταβαλλόμενο: όπως ακριβώς είναι και η Ποίηση.
3.500 χρόνια συλλογικής μνήμης της Eλληνικής γης βρίσκονται εγγεγραμμένα στη γλώσσα της Ποίησης. H ελληνική γλώσσα –από τον Όμηρο, περνώντας στους βυζαντινούς υμνογράφους και στο δημοτικό τραγούδι, φτάνοντας έως τους σύγχρονους και τους επερχόμενους ποιητές– διαμορφώθηκε, διαμορφώνεται και, παραμένει συστατικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας, χάρη στη δύναμη της Ποίησης.
Tο 2001, η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Εταιρεία                                       Σε έναν από τους πιο γνωστούς και εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα, στον Νίκο Καββαδία, αφιερώνει φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τιμώντας τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. 



Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στη ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑ και έζησε όλη του τη ζωή μέχρι το θάνατό του το 1975, ταξιδεύοντας τον κόσμο, δουλεύοντας σε εμπορικά και επιβατικά πλοία. Η ποίησή του είχε ως θέμα τη θάλασσα και τους ανθρώπους των καραβιών και των λιμανιών. Ποιήματα από τις ποιητικές του συλλογές:"ΜΑΡΑΜΠΟΥ" "ΠΟΥΣΙ" "ΤΡΑΒΕΡΣΟ" , έχουν μελοποιηθεί από σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής σκηνής της Ελλάδας. Αξίζει να δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Καββαδία, σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, από τη σειρά της ΕΡΤ "ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ".


  • Ά!! Παραλίγο να το ξεχάσω... Θέλω να προσθέσω επίσης ότι σήμερα είναι ΚΑΙ Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ....

ΠληροφοριακάΣτόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του ύπνου για την υγεία μας και τις συνέπειες της αϋπνίας.


Αυτά για σήμερα... xD

Παγκόσμια Hμέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας



Τριήμερο εκδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων κορυφώνεται την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Σε μήνυμά του, με αφορμή την 21η Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν υπογράμμισε την ανάγκη να εντείνουν όλες οι κυβερνήσεις τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων.

Η ημέρα καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση του θανάτου 70 φοιτητών, στην πόλη Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής πριν 40 χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του απαρτχάιντ δέχτηκαν πυροβολισμούς από τη νοτιοαφρικανική αστυνομία.

«Ας τιμήσουμε τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο Σάρπβιλ και σε άλλες περιπτώσεις φυλετικής βίας εντείνοντας τις προσπάθειές μας για την εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων. Ας μετατρέψουμε τις καλές προθέσεις σε νομικούς κανόνες και σε θέληση να τους στηρίξουμε. Πάνω απ' όλα, ας ενδιαφερθούμε για την πλούσια πολυμορφία της ανθρωπότητας και ας σεβαστούμε την έμφυτη αξιοπρέπεια και ισότητα κάθε ανθρώπου» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Στην περσινή έκθεση για τις Διακρίσεις και τις Μειονότητες στην ΕΕ από τον Οργανισμό για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπιστώνεται ότι οι διακρίσεις, η παρενόχληση και τα ρατσιστικά εγκλήματα είναι πολύ πιο διαδεδομένα απ' όσο καταγράφεται στις επίσημες στατιστικές (για την Ελλάδα δεν υπάρχουν καν στατιστικές) και ότι τα μέλη μειονοτικών και μεταναστευτικών ομάδων που υφίστανται διακρίσεις και ρατσιστικά εγκλήματα δεν τα καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές, καθώς δεν πιστεύουν ότι θα άλλαζε κάτι αν προσέφευγαν σε αρμόδιες αρχές.
Ο διευθυντής του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας ΚΕΜΟ, Μίλτος Παύλου επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την απόφαση-πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, που πρέπει να ενσωματωθεί στη χώρα μας έως τις 28 Νοεμβρίου 2010.
Στόχος της απόφασης είναι η προσέγγιση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών-μελών στα αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ορισμένες πράξεις που διαπράττονται για λόγους ρατσισμού ή ξενοφοβίας θα τιμωρούνται ως ποινικά αδικήματα με ένα έως τρία χρόνια στέρηση της ελευθερίας. Γενικά, στην επιμέτρηση των ποινών ο ρατσισμός και η ξενοφοβία θα θεωρούνται επιβαρυντικές περιστάσεις.

Πηγή: tanea.gr

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τα Είδη Της Metal




Η metal είναι πολύ πολύπλοκη μουσική…

Έχει τόσες μα τόσες υποκατηγορίες που και εμείς που ακούμε την πλειοψηφία αυτών δεν ξέρουμε πως να τις ξεχωρίσουμε ή και να εξηγήσουμε σε αυτούς που δεν ξέρουν ποια είναι τί…

Ενδείκνυται όμως για φαντασία και ιστορίες!

Και αυτό θα χρησιμοποιήσουμε για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τα διαφορετικά είδη της Metal μουσικής..

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι είμαστε σε ένα παραμύθι!

Ο τρομερός και φοβερός κακός δράκος, κρατάει φυλακισμένη την πανέμορφη πριγκίπισσα σε ένα κάστρο (βλέπε στυλ Σρεκ, αλλά πιο brutal ρε παιδί μου !)

Εδώ έρχεται η Μetal…
Ο πρωταγωνιστής/πρίγκιπας μας στις παρακάτω περιπτώσεις δρα αντίστοιχα με την κατηγορία στην οποία ανήκει!





  • Heavy  Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μια harley, σκοτώνει τον δράκο, πίνει μερικές μπύρες και πηδ* την πριγκίπισσα.



  • Power Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει καβάλα σ' ένα λευκό μονόκερω, ξεφεύγει απ' τον δράκο, σώζει την πριγκίπισσα και της κάνει έρωτα σ' ένα μαγεμένο δάσος.



  • Thrash Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, πολεμάει τον δράκο, σώζει την πριγκίπισσα και την πηδ*.



  • Folk Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μερικούς φίλους του που παίζουν ακορντεόν, βιολιά, φλάουτα κι άλλα περίεργα όργανα, ο δράκος την πέφτει για ύπνο (απ' τον χορό κτλ). Μετά φεύγουν όλοι... χωρίς την πριγκίπισσα.



  • Viking Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με πλοίο, σκοτώνει τον δράκο με το επιβλητικό τσεκούρι του και τον τρώει, βιάζει την πριγκίπισσα μέχρι θανάτου, κλέβει τα υπάρχοντά της και βάζει φωτιά στο κάστρο πριν φύγει.


  • Death Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, σκοτώνει τον δράκο, πηδ* την πριγκίπισσα και τη σκοτώνει, μετά φεύγει.


  • Black Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει τα μεσάνυχτα, σκοτώνει τον δράκο και τον παλουκώνει μπροστά στο κάστρο. Μετά σοδομίζει την πριγκίπισσα και πριν τη σκοτώσει, πίνει το αίμα της σε τελετή. Μετά παλουκώνει και την πριγκίπισσα δίπλα στον δράκο.


  • Gore Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, σκοτώνει τον δράκο και σκορπίζει τα σωθικά του μπροστά στο κάστρο, πηδ* την πριγκίπισσα και τη σκοτώνει. Μετά πηδ* πάλι το πτώμα, σχίζει το στομάχι και τρώει τα σωθικά της. Μετά πηδ* το κουφάρι για τρίτη φορά, το καίει και το πηδ* για τελευταία φορά.


  • Grind Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, ουρλιάζει κάτι εντελώς ανεπίδεκτο αποκρυπτογράφησης για περίπου 2 λεπτά και φεύγει...


  • Doom Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, διαπιστώνει το μέγεθος του δράκου και σκέφτεται ότι δεν θα μπορούσε να τον νικήσει ποτέ, έτσι του προκαλείται κατάθλιψη κι αυτοκτονεί. Ο δράκος τρώει το πτώμα του και την πριγκίπισσα για επιδόρπιο. Κι αυτό είναι το τέλος μιας λυπητερής ιστορίας.


  • Gothic Metal: Η πριγκίπισσα με βελούδινη αμφίεση τραγουδάει σοπράνο. Ο πρωταγωνιστής συμπληρώνει το ντουέτο, ως το «τέρας», ενώ ο δράκος παίζει φλάουτο. Ξαφνικά το καταπίνει και κατά λάθος καίει με φλόγα την πεντάμορφη και το τέρας και πεθαίνει από ασφυξία. Οι τρεις ψυχές καταδικάζονται εις το πυρ το εξώτερο αιώνια.


  • Progressive Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μια κιθάρα και σολάρει για 26 λεπτά. Ο δράκος αυτοκτονεί από τη βαρεμάρα. Ο πρωταγωνιστής μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα της πριγκίπισσας, παίζει άλλο ένα σόλο με όλες τις τεχνικές που έμαθε τον τελευταίο χρόνο στο ωδείο. Η πριγκίπισσα το σκάει ψάχνοντας για τον Heavy Metal πρωταγωνιστή.


  • Industrial Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει φορώντας ένα λιγδιασμένο παλτό, χειρονομεί άσεμνα κατά του δράκου και οι σεκιουριτάδες τον πετάνε έξω απ' τη νεραϊδοχώρα.


  • Speed Metal: Πολύ ξαφνικά, μικρό σόλο, ο δράκος μπερδεύεται, κάποιος στριγκλίζει περίεργα πράγματα, η πριγκίπισσα αντιλαμβάνεται ότι ξεπαρθενεύτηκε, ο δράκος και η πριγκίπισσα ακόμα ψάχνουν αυτόν που τα έκανε.


  • Christian Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει γυρίζοντας απ' την ενορία της περιοχής του και τραγουδάει μια σαχλή power μπαλάντα στον δράκο, λέγοντας πόσο πολύ τον αγαπάει ο Χριστός και ότι ο δράκος θα πρέπει να πάει κοντά Του. Ο δράκος ασπάζεται αμέσως τον Χριστιανισμό και όταν η πριγκίπισσα προσπαθεί να ευχαριστήσει τον πρωταγωνιστή, αυτός της απαντάει ότι είναι κατά της ερωτικής πράξης πριν το γάμο.


  • Glam Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, ο δράκος σκάει στα γέλια με την εμφάνιση του τύπου και τον αφήνει να μπει. Ο πρωταγωνιστής κλέβει το μέικ απ της πριγκίπισσας και προσπαθεί να βάψει το κάστρο ένα υπέροχο ροζάκι.


  • Battle Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μια λεγεώνα εκατό γενναίων πεζικάριων, άρματα και μια ντουζίνα εκλεκτών μαχητών. Ως μέγας ειδικός στην τακτική, πολιορκεί το δράκο επί 6 ώρες και τελικά τον πλευροκοπά. Η πριγκίπισσα πλήττει.


  • Tech Metal: Ο Πρωταγωνιστής παίζει ένα ολόκληρο τονικό riff αλλάζοντας ανάμεσα στα 11/16 και 13/16 με το αριστερό του χέρι καθώς χτυπάει μία αυξανόμενη χρωματική σειρά με το δεξί. Ο Δράκος παθαίνει ένα μαζικό εγκεφαλικό ανεύρυσμα και πεθαίνει. Η πριγκίπισσα πάει σε μουσική σχολή για να καταλάβει τι στο διάολο έπαιζε ο πρωταγωνιστής.


  • Nu Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει μ' ένα κατεστραμμένο Honda Civic κι επιχειρεί να πολεμήσει τον δράκο αλλά καίγεται μέχρι θανάτου όταν τα γελοία φαρδιά ρούχα του πιάνουν φωτιά.


  • Emo Metal: Ο πρωταγωνιστής βλέπει τον δράκο, κάτι ψελλίζει εκεί για το πόσο δύσκολο θα είναι να καταφέρει την πριγκίπισσα να τον ερωτευτεί, και τον τρώει ο δράκος. Η πριγκίπισσα είναι πολύ χαρούμενη, γιατί στην τελική ο πρωταγωνιστής δεν ήταν παρά μια κλαψιάρα αδερφή.


Και ένα δείγμα (αν και δεν μπορώ να προσδιορίσω ακόμα σε ποιο είδος μέταλ ανήκει...xD

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

10 Πράγματα Που Σε Κάνουν Να Καταλάβεις Ότι Είσαι Φοιτητής


01 . Αν εσύ προσωπικά σώζεις την πιτσαρία της γειτονιάς σου από τη χρεοκοπία . 

02 . Αν ξυπνάς δέκα λεπτά πριν από το μάθημα


03 . Αν το πρωινό σου αποτελείται από έναν φραππέ πριν μπεις στο Αμφιθέατρο . 



04 . Αν επειδή έχεις πάρει πολύ καιρό να πλύνεις τα ρούχα σου , φοράς το μαγιό σου στην τάξη . 



05 . Αν κοιμάσαι περισσότερο στη τάξη παρά σπίτι σου



06 . Αν μένεις σε ένα σπίτι μικρότερο από τα περισσότερα τροχόσπιτα



07 . Αν πανηγυρίζεις κάθε φορά που βρίσκεις ένα κατοστάρικο .



08 . Αν παίρνεις περισσότερα e-mails από γράμματα . 



09 . Αν τρως στην λέσχη επειδή είναι " τσάμπα " παρόλο που είναι αηδία . 




10 . Αν χρειάζεσαι φτυάρι για να βρεις το πάτωμα του δωματίου σου.




Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ALL STAR GAME 2010 - Αυτό Είναι Το Μπάσκετ!


Με επιτυχία διεξήχθη χθες Κυριακή 15/3/10 το 18ο All Star Game ΟΠΑΠ με τους καλύτερους Έλληνες και Ξένους μπασκετμπολίστες , οι οποίοι αποζημίωσαν με την παρουσία τους τους 5.200 θεατές που παρεβρέθηκαν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο.
Σε ένα... χορταστικό παιχνίδι, το σκορ είχε πραγματικά την τελευταία σημασία και το θέαμα περίσσεψε,  αλλά για την ιστορία:
Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες αναδείχτηκαν νικητές ενανίων των Ξένων με σκόρ 147-114, το οποίο είναι και το ποιό ηψηλό στην ιστορία του θεσμού.
Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης και της βραδιάς γενικότερα, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης.
  • Στον Διαγωνισμό Καρφωμάτων, ο περσινός φιναλίστ Λανς Χάρις αναδείχτηκε νικητής, καθώς στον τελικό συγκέντρωσε 90 βαθμούς. Δεύτερος έμεινε ο Γιάννης Ψαθάς του ΑΓΟ Ρεθύμνου με 44. Οι δυο τους απέκλεισαν στο πρώτο γύρο τον Τζος Τσίλντρες (49β.) και τον Μάρκους Χέισλιπ (45β.), αλλά και τους Ουόρεν Κάρτερ (38β.) και Τζαμόν Λούκας (38β.).Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα των Ελπίδων χθες, Γιάνκοβιτς, Μπόγρης, Παπανικολάου, Τσαϊρέλης και Γιανακίδης.
  • Στον Διαγωνισμό Τριπόντων, νικητής αναδείχθηκε ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος συγκέντρωσε 13 βαθμούς στον τελικό, έναντι 8 του Μάικ Μπράμος. Στον πρώτο γύρο, ο Νίκολας είχε 18, ο Μπράμος 17 και ακολούθησαν: Κώστας Χαραλαμπίδης 15, Φώτης Βασιλόπουλος 15, Πρόδρομος Νικολαΐδης 13, Νίκος Κακλαμάνος 13, Κώστας Σλούκας 12, Δημήτρης Καραδολάμης 12.

 Εμείς φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε μιας και πρώτη φορά γίνεται τόσο μεγάλη αθλητική εκδήλωση στην πόλη μας. Έχουμε ετοιμάσει λοιπόν μερικά αποσπάσματα απο το παιχνίδι για να δείτε περισσότερο την όλη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, μιας και δεν τα δείχνει όλα η τηλεόραση.... :-)








Θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο μέσα στην εβδομάδα ελπίζω, τα οποία πρώτα όμως χρειάζονται κάποια επεξεργασία...xD

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010